x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Ondersteuning door financieel inzicht met snel resultaat

Boostlogix adviseert en ondersteunt op verschillende onderdelen. Ook met financieel inzicht.

Een transportonderneming klopte bij Boostlogix aan om één van de depots te ondersteunen met het aanbrengen van structuur. Henk pakte deze opdracht op en ging aan de slag. 

Forecast en inzicht creëren

Als eerste werd inzicht verschaft in de financiën door een gedegen forecast op te stellen en daarbij de kosten en opbrengsten op de juiste grootboekrekeningen te laten landen. Van daaruit creëerden we inzicht in de kosten en opbrengsten van de verschillende diensten die dit depot aanbiedt. Dit leidde tot inzichten op basis waarvan aanpassingen gedaan konden worden.

Keuzes op basis van rapporten

Nadat er inzicht was in de cijfers konden de juiste operationele aanpassingen worden gedaan. En dit had al snel significante kostenbesparingen tot gevolg! Om de depotmanager meer inzicht te geven hebben we KPI’s gedefinieerd en een meet- en rapportagestructuur opgezet. Ook is er een tool ontwikkeld om charters dagelijks op performance te kunnen meten. En ook wekelijks een overzicht aan de charterbedrijven te kunnen sturen.

De eerste resultaten zijn bemoedigend. Kostenbesparingen zijn al zichtbaar in het maandresultaat. In het maandelijks overzicht van operationele performance binnen de totale transportonderneming is dit depot zelfs al van de standaard laatste plaats naar een mooie middenmoter gepromoveerd.

Een mooi project waarin Boostlogix laat zien ook op financieel gebied de klanten te kunnen ondersteunen.