x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Boostlogix adviseert bekend schoenenmerk. Resultaat: minder werkdruk.

De opdrachtgever is een importeur van schoenen welke worden verkocht op de Europese handelsmarkt. De schoenen zijn bedoeld voor een brede doelgroep, zowel jong als oud en ze bieden schoenen aan voor iedere gelegenheid.

Omslachtig werkproces optimaliseren

Aan Boostlogix is gevraagd om een logistieke doorlichting te maken van het bedrijf met daarbij een plan van aanpak. Door omstandigheden is de werkdruk extreem verhoogd en is de verantwoordelijkheid nu bij twee medewerkers komen te liggen. Dit resulteert in veel fouten bij de uitlevering van goederen aan klanten. Daarbij komt dat de huidige werkprocessen erg omslachtig zijn en daardoor met veel moeite door nieuwe medewerkers te leren zijn.

Optimalisatie logistiek

Zodra het probleem inzichtelijk is, werken we aan een oplossing. Aan Boostlogix de taak om inzichtelijk te krijgen hoe het huidige proces van het bedrijf in elkaar steekt en dit logistieke proces te optimaliseren. Het is van belang om aan de slag te gaan met het definiëren van de Quick-wins en de implementatie daarvan. De experts van Boostlogix hebben een oplossingsgerichte denkwijze zodat het probleem snel en vakkundig wordt aangepakt.

Professionele aanpak

De opdracht is ingevuld door een logistics engineer van Boostlogix. De logistics engineer heeft de volgende stappen doorlopen om deze opdracht tot een goed einde te brengen:

  • Eerst heeft de logistics engineer samen met een collega verschillende interviews afgenomen met personen die invloed hebben op het logistieke proces. Daarnaast is er ook meegekeken met de logistieke werkzaamheden (processen).
  • Op basis van deze interviews en de observatie is er een presentatie gemaakt waarin alle knelpunten beschreven staan. Ook zijn er verbeterpunten gedefinieerd en geclassificeerd op investering/implementatietijd.
  • Deze presentatie is gegeven aan de directie waarbij er vervolgens beslissingen zijn gemaakt om bepaalde verbeteringen direct door te voeren. Ook bij de implementatie is de hulp van Boostlogix ingeschakeld.
  • De logistics engineer heeft de verbeteringen in samenwerking met het personeel en een externe IT partij doorgevoerd. Door deze veranderingen zijn de werkzaamheden vergemakkelijkt en worden er minder fouten gemaakt met als resultaat dat de werkdruk op de logistieke afdeling is verlaagd.

Ondersteunende hand van Boostlogix

Adviseren over logistieke bedrijfsprocessen is één van de diensten die Boostlogix biedt. Hiernaast ondersteund Boostlogix ook op het gebied van operations, kwaliteit en interim-management. Daarnaast heeft Boostlogix vakkundige in dienst die opleidingenverzorgen binnen de logistieke branche.

Vraagt u zich af of Boostlogix de geschikte match is met uw bedrijf? Schroom niet om contact op te nemen. Graag bespreken we uw vraagstuk en bekijken we of we u hierbij kunnen helpen.