x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Boostlogix adviseert en ondersteunt productiebedrijf bij logistieke optimalisatie

Groeien in het bestaande pand

Een grote producent zoekt naar oplossingen om in het bestaande pand hun groei te kunnen faciliteren. De grote vraag naar hun producten zorgt ervoor dat het nodig is om de gehele logistiek te optimaliseren. Net als veel bedrijven heeft deze opdrachtgever hiervoor zelf niet voldoende logistieke kennis in huis. Dus roepen ze de hulp in van de specialisten van Boostlogix.

Doelstelling van logistieke optimalisatie

Vooraf maakten we heldere afspraken. Wat verwacht de klant en wanneer is hij tevreden? De volgende punten kwamen naar voren:

  • Optimaliseren material planning en forecast
  • Analyseren, berekenen en tekenen nieuwe magazijn- en productieinrichting
  • Voorraadanalyse en -optimalisatie
  • Creëren efficiency in gehele supply chain

Logistieke kennis gecombineerd met kennis van ICT en data

Op dit moment is Boostlogix druk bezig met het berekenen en tekenen voor het herinrichten van het warehouse waar pallet en legbord opslag is. En waar ook de productie is. Dat maakt de uitdaging een stuk groter. Omdat de data niet zomaar voorhanden was, kwam de ICT en data kennis van onze Logistics Engineers goed van pas. 

Plan van aanpak bij warehouse optimalisatie

Boostlogix verzorgt eerst een algemene scan. Hoe lopen de huidige processen, hoe verhouden de  processen tussen productie en logistiek zich, hoe hoog is de voorraad en hoe is de verhouding slow en fast movers, enz. De data analyse is een belangrijk onderdeel om een goed inzicht te krijgen in de mogelijke verbeteringen en efficiency. Samen met de medewerkers brengen we daarna de wensen en eisen in kaart en werken we langzaam naar de gewenste situatie toe. We tekenen en beschrijven meerdere scenario’s / businesscases en presenteren die aan de opdrachtgever, samen met een duidelijk advies. De gekozen oplossing wordt door Boostlogix, samen met de opdrachtgever geïmplementeerd.