x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Logistiek proces verbeteren en interim ondersteuning

Organisatie op zoek naar ondersteuning op de afdeling planning. 

Een organisatie gespecialiseerd in hulpmiddelen voor de gezondheidszorg was op zoek naar ondersteuning op de afdeling planning. De organisatie was onderbemand en was daarom op zoek naar hulp bij het inplannen van de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast was de organisatie benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van procesverbetering. Een data-analyse en simulatie vormden een onderzoek naar mogelijke nieuwe manieren van werken.   

Boostlogix analyseert logistiek proces

De afgelopen periode ging Sander Böhm van Logistiek Adviesbureau Boostlogix aan de slag in de relatief kleine organisatie (<100 medewerkers). Deze Logistics Engineer heeft ervaring met plannen en is goed in het analyseren van processen. De Logistics Engineers van Boostlogix passen zich gemakkelijk aan werkomstandigheden en werkzaamheden aan. Een typische opdracht voor logistiek adviesbureau Boostlogix dus!

Aanpak verbeteren logistiek proces

De periode bij deze organisatie begon op de afdeling planning. Tijdens het plannen kon Sander de werkwijzen analyseren en verbeterpunten signaleren. Vanuit de werkplek thuis kon hij verder met het analyseren van data en het maken van simulaties. De verschillende mogelijke werkwijzen van de afdeling planning zijn op een rij gezet met daarbij de gevolgen voor de organisatie. 

Lastige periode 

Door de uitbraak van Covid-19, de ‘Corona crisis’ werden de werkzaamheden zo goed als mogelijk vanuit thuis voortgezet. Dat gold ook voor Sander. De oplossingen en adviezen worden aansluitend in de komende maanden geïmplementeerd.

Resultaat

De conclusie die we trokken uit het onderzoek is dat er verschillende verbeterpunten zijn binnen het bedrijf. Zo wordt bijvoorbeeld nog niet alle data goed bijgehouden en geregistreerd in het systeem. Ook is het raadzaam om de systemen voor te bereiden om hier in de toekomst een TMS-systeem aan te kunnen koppelen. Daarnaast dienen alle opdrachten die door de verpleegkundigen uitgevoerd dienen te worden als even belangrijk te worden behandeld (natuurlijk met uitzondering op spoed opdrachten). De klant heeft een goed beeld gekregen van de actiepunten om de afdeling planning toekomstbestendig te maken. Boostlogix kan vervolgens natuurlijk ook helpen bij de implementatie en opvolging van de verbeterpunten.

Liggen er bij uw bedrijf ook nog kansen? Of heeft u behoefte aan tijdelijk extra capaciteit? Wilt u meer weten over Interim planners en het verbeteren van planprocessen? Neem dan contact met ons op.