x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Nieuw pand inrichten en processen optimaliseren

Analyse en onderzoek de basis voor een goed advies. 

In juni is Boostlogix benaderd door een grote kledingfabrikant. De vragen van de opdrachtgever waren als volgt: We groeien erg hard en lopen nu vast. Hoe kunnen we de huidige processen voortaan efficiƫnter inrichten? En hoe moet ons nieuw te bouwen pand eruit komen zien, zowel qua grootte als qua inrichting?

Analyse en onderzoeken basis voor advies

De warehouse- en dataspecialisten Martijn en Sander van Boostlogix zijn met deze vragen aan de slag gegaan. Ze verzamelden de data die ze nodig hebben om de gehele flow te kunnen bepalen en berekenen: ingaand, opslag en uitgaand. Op basis van de werkbezoeken, gesprekken en aansluitend de analyses en onderzoeken werkten Sander en Martijn aan een eerste ontwerp. Ze stelden een plan op met daarin een pakket van eisen voor het nieuw te bouwen magazijn. De klant heeft mens, milieu en omgeving hoog in het vaandel staan dus daar is in het ontwerp extra aandacht aan besteed. 

Nauwe samenwerking tussen specialisten en klant

Inmiddels is de grootte van de bouw bepaald op basis van de berekeningen en inrichting van de processen. Aansluitend zijn alle mogelijke innovatieve oplossingen bekeken en ingetekend, zoals push to light op trolley, doorrolstellingen, WMS oplossingen, enzovoorts. Het geheel is in nauwe samenwerking met de klant uitgewerkt, een prachtig voorbeeld van mooie samenwerking tussen de klant en Boostlogix. De oplevering is middels een presentatie gedaan en onze input is meegenomen richting de directie en de architect wat hopelijk zal leiden tot een mooi, efficiƫnt en duurzaam ontwerp. Het logische vervolgtraject in later stadium bestaat uit het verder uitwerken van het magazijn en de systeeminrichting.

Heeft u een vraagstuk? Neem vrijblijvend contact op.