x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Advies en ondersteuning bij herinrichting en optimalisatie logistiek

Met als resultaat 20% efficiencyverbetering en besparing op FTE.

Een productiebedrijf van diervoedingsmiddelen heeft aangeklopt bij Boostlogix. De extreme groei en het tekort aan mensen dwingt deze organisatie om de logistiek efficiënter en effectiever in te richten, te automatiseren en daar waar mogelijk te mechaniseren. Ook de stromen en transporten over het eigen terrein diende verbetert te worden met als doel geen rijdend materiaal in de buurt van mensen.

Analyseren, ontwerpen en implementeren

Na een goede analyse en tekening van de bestaande flow, is het productie proces anders ingetekend. Hierdoor ontstaat een goed eneffectief productieproces met meer efficiency. Tegelijkertijd is de stroom van grondstoffen en de afvoer van gereed product opnieuw ingetekend. Hierdoor is een zeer efficiënt aan – en afvoerproces ontstaan. Om de groei te faciliteren is er gekeken of het huidige warehouse deze capaciteitaankan. Dit was niet het geval, waardoor er een plan is opgesteld om een warehouse aan te bouwen, laad en losdocks te integreren en het warehouse deels te mechaniseren. Het is hierbij belangrijk dat het mechaniseren bij de cultuur van het bedrijf past. Het automatiseren hebben we gerealiseerd met een WMS, dat geïmplementeerd gaat worden.

Resultaat met impact

Met deze gehele ontwikkeling zijn FTE's bespaard en is een efficiencyverbetering van 20% gerealiseerd. Boostlogix heeft dit traject van begin tot eind verzorgd en de implementatie is daarbij een belangrijk onderdeel. Zorgen dat het gaat draaien, begeleiden en ontzorgen. Ook als het straks allemaal klaar is. Boostlogix is voor deze opdrachtgever een vaste partner, die zowel strategisch als operationeel adviseert en ondersteunt. 

Zijn uw logistieke processen toe aan verbetering? Ons team bestaat uit ervaren specialisten en jonge talenten die op basis van uw vraag de beste oplossing ontwerpen. Graag maken we kennis met u en uw organisatie. Neem contact op via +31 (0)85 070 5395 en info@boostlogix.com