x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Boostlogix verzorgt Implementatie PDE

Vergunning Particulier Douane Entrepot voor warehouse

Logistiek Specialist Peter Visser van Boostlogix begeleidt de aanvraag en de implementatie van de vergunning 'Particulier Douane-Entrepot (PDE)' voor het warehouse van een van onze opdrachtgevers.

Voordelen PDE Vergunning

Het binnenhalen van de vergunning PDE biedt een warehouse verschillende voordelen. Na afgifte van de PDE vergunning leidt dit bijvoorbeeld tot een vereenvoudigde afhandeling van de logistieke processen bij wederuitvoer buiten de EU. Ook ontstaat de mogelijkheid tot schorsing van betaling van invoerrechten en BTW voor hun klanten. 

PDE en AEO-C

De aanvraag van de vergunning PDE doen we in combinatie met de aanvraag van een vergunning Authoristed Economic Operator Customs (AEO-C). Wanneer het warehouse de vergunningen heeft wordt de communicatie met de douane een stuk vereenvoudigd. Daarnaast zorgt deze vergunning ervoor dat minder controles van documenten en er ook minder fysieke controles nodig zijn. De controles vinden uiteraard toch af en toe plaats maar wanneer de vergunningen op orde zijn dan vindt met deze vergunning vooraf een kennisgeving plaats. Dan kan de controle met voorrang uitgevoerd worden en kan controle op verzoek naar een andere locatie verplaatst worden. 

Boostlogix helpt bij implementatie

In het bijzonder voor de AEO-C vergunning is het belangrijk dat zaken als de logistieke processen, automatiseringsprocessen, werkwijzen, personeelsautorisatie en beveiligingsmaatregelen goed omschreven zijn en aantoonbaar nageleefd worden. Bij het omschrijven, documenteren en het opzetten van de bijbehorende administratie ondersteunt Boostlogix.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!