x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Doorgroeien bij Boostlogix, Sander vertelt.

In de afgelopen 4 jaren heeft Sander kansen gekregen en volop benut. 

In 2017 heb ik mijn HBO studie Logistics Engineerding afgerond op de Buas. Deze studie heb ik destijds gekozen omdat ik nog geen zicht had op wat ik in de toekomst wilde doen en ik met logistiek nog alle kanten op kon. Ik hoopte dat ik gedurende mijn studie erachter zou komen in welke richting ik in de toekomst wilde gaan werken. 

Van theorie op school naar stage in de praktijk

Twee kanten binnen de logistiek leken mij erg uitdagend: warehousing en productie (voornamelijk projectmatig). Om er zeker van de zijn dat deze richtingen in het bedrijfsleven ook zo interessant is als dat het op school gebracht werd, ben ik een afstudeerstage gaan zoeken in deze richtingen. Het afstudeerbedrijf bood mij de kans om met beide interesses in aanraking te komen. Mijn afstudeerstage was gericht op 'het ontwerpen van een nieuw (eindproducten) magazijn en deze af te stemmen op de productie'. Gedurende deze stage is bevestigd dat ik een goede keus heb gemaakt om voor logistiek te kiezen omdat ik helemaal op ging in mijn stage opdracht.

Boostlogix bood me de juiste kans

Eenmaal afgestudeerd ging ik rondkijken of ik een baan kon vinden in de interessegebieden die ik vond gedurende mijn studie. Maar het bleek lastiger dan gedacht om een bedrijf te vinden waar ik goed tot mijn recht zou komen. Toen kwam ik Boostlogix tegen en dit bedrijf bood me de kans om volledig projectmatig te werken in alle mogelijke hoeken welke de logistiek te bieden heeft. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en ben bij Boostlogix gaan werken als Logistics Engineer. 

Mijn eerste vier jaren bij Boostlogix

In de afgelopen 4 jaar mocht ik bij meer dan 50 bedrijven alleen en met collega’s samen projecten draaien. Daarbij mocht ik onder andere AEO en TAPA implementaties, transportoptimalisaties, warehouse- indelingen/optimalisaties, data analyses en complete bedrijfs- doorlichtingen/optimalisaties doen. Doordat ik in de laatste jaren bij zoveel verschillende bedrijven uiteenlopende projecten draaide, heb ik veel logistieke ervaring opgedaan. Deze ervaring kan ik vervolgens weer bij nieuwe projecten/bedrijven toepassen. Zoals te lezen is, is dit een erg veelzijdige baan. En dat is precies wat het werk voor mij heel leuk maakt.

Nadat ik al deze werkervaring had opgedaan, ben ik begin 2021 benoemd als Senior Logistics Engineer. Op deze manier kan ik mijn groeicurve verder doorzetten. Terugkijkend denk ik dat ik geen betere keuze had kunnen maken dan bij Boostlogix te gaan werken nadat ik net was afgestudeerd. Het werk bij Boostlogix is geen 09:00 tot 17:00 baan aangezien we door het hele land werken en de klant zo goed mogelijk willen bedienen. Dat maakt naar mijn mening ook het werken bij Boostlogix zo leuk, samen met de enorme waardering die we terugkrijgen van klanten.

Weer tussen de studenten

Sinds kort ik heb ik ook de mogelijkheid om studenten te begeleiden. Boostlogix heeft goed contact met de BUas, we hebben zelfs werkplekken bij de BUas. Boostlogix is ook betrokken bij het plaatsen van studenten bij bedrijven voor hun (afstudeer)stage. Nu kan ik dus ook weer een beetje bijdragen bij het opleiden van jong talenten.