x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Nieuw teamlid Henk Janssen begon in China

Boostlogix carriere van Henk start voor Nedis in China

Half november 2018 begonnen bij Boostlogix in de rol van interim manager / project manager en voor dit project begin januari al in het vliegtuig stappen voor een klus in Azie. Het nieuwste teamlid van Boostlogix Henk Janssen doet het gewoon! Henk heeft ruim 15 jaar ervaring in supply chain management en heeft in binnen- en buitenland leiding gegeven aan grote logistieke service delivery organisaties. Zijn kwaliteit ligt bij operations management, project management en verandermanagement. 

Logistieke processen stroomlijnen bij Nedis

Nedis is een leverancier van voornamelijk consumentenelektronica en richt zich op de Europese markt. Nedis levert, onder eigen merk, goedkopere maar kwalitatief hoogwaardige alternatieven voor A-merken. “Wij bieden onze partners een divers en winstgevend assortiment met elektronica-gerelateerde oplossingen voor hun klanten, op basis van de nieuwste technologieën en innovaties, waarbij de nieuwste trends worden omarmd. Het is ons doel dat iedereen kan genieten van slimme producten en oplossingen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.” Aldus Nedis. Het continu voorop lopen in de markt met nieuwe innovatieve producten is erg belangrijk voor Nedis en daarom klopten ze bij Boostlogix  aan om het proces voor new product introduction (NPI) te stroomlijnen en zo een optimale time-to-market te kunnen garanderen. Een uitdaging welke Henk op het lijf geschreven is.

Projectteam logistieke optimalisatie in China

Toeleveranciers van Nedis zijn voornamelijk gevestigd in China. Daarom maakt Nedis voor sourcing management, order management, logistics en quality & compliance gebruik van een zusterbedrijf: TeCo Asia. Het project dat Henk voor Nedis mocht oppakken betreft de gehele keten, van sales opportunity tot product op de plank. Daarom heeft hij een gedeelte van het project vanuit Shenzhen in China uitgevoerd.

 

Henk geeft leiding aan het projectteam dat bestaat uit Nedis en TeCo Asia medewerkers.

Kort na aankomst begon Henk met zijn team met het beschrijven van de huidige processen en activiteiten. Op basis daarvan konden ze verbetermogelijkheden identificeren. Vervolgens zijn deze verbetermogelijkheden vertaald in aanbevelingen en oplossingen. Op dit moment werken ze aan het verankeren van de procesverbeteringen in de verschillende systemen. Ook wordt er een governance-laag overheen gelegd zodat Nedis management te allen tijde een goed beeld heeft op de voortgang van alle NPI projecten.

Zowel Nedis als TeCo Asia is blij met het voorlopige resultaat. Ze verwachten dat, zodra het NPI proces is geïmplementeerd, een verbeterde en meer voorspelbare time-to-market te zien.