x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Nieuwe inrichting warehouse met behulp van de bedrijfsscan

Een groothandel en leverancier in de automotive sector met opslag en distributie in eigen beheer, is recent klant geworden van Boostlogix. Het bedrijf is onlangs verhuisd naar een nieuwe, grotere warehouselocatie. Dit was nodig omdat de opdrachtgever uit haar jasje groeide en de te verwachten groei in volumes en productportfolio te groot was voor de oude locatie. Voor de nieuwe locatie waren ze op zoek naar logistiek advies.

Boostlogix mag logistiek advies geven

Doordat het bedrijf zo hard groeit is deze verhuisd naar een grotere locatie. Na de verhuizing had het bedrijf het idee dat processen efficiënter ingericht konden worden. Daarom nodigde ze drie partijen uit om een verhaal te houden over de mogelijkheden en aanpak om efficiënter te gaan werken. Boostlogix gaf de beste uitleg, schetste de beste aanpak en ze hadden gelijk de juiste klik. Boostlogix mocht dus een scan uitvoeren met als doel de gekozen lay-out, de inrichting van de processen, de gebruikte systemen en de structuur van de logistieke organisatie door te lichten.

Onderzoek en aanbevelingen

Het team van Boostlogix, bestaande uit een logistiek expert en een logistiek engineer, heeft deze opdracht met enthousiasme uitgevoerd. Op basis van een intensief meerdaags bedrijfsbezoek, verschillende interviews, gedegen data-analyse en het daadwerkelijk zelf meedraaien met de processen heeft het team een aantal aanbevelingen gedaan. De aanbevelingen zijn op het gebied van organisatie, procesverbetering, order- en workload management, voorraadbeheersing, technische lay-out en algemene aansturing van de logistieke teams. Deze aanbevelingen zijn door de klant overgenomen en zullen gaan resulteren in een efficiëntere operatie, hogere voorraadinzichtelijkheid, een betere afstemming tussen inkoop, logistiek en sales en een vermindering van fouten en klachten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van logistiek advies? Neem contact met ons op!