x
© 2024 - Boostlogix | Logistiek Adviesbureau

Online meeting Duurzaam ondernemen

15 november organiseerde Vijfsterrenlogistiek de Online Meet-Up 'Duurzaamheid'. Centraal stond de vraag: "Wat moeten bedrijven regelen voor 2024 en wat is de tijdlijn daarna?" Aanleiding is de EU Green Deal met als doel een netto uitstoot van broeikasgassen van nul in 2050 en de regels die daarbij horen. Onno, Logistiek Engineer van Boostlogix, gaf die avond een presentatie waarin hij meer vertelde over de wet en regelgeving waar elk logistiek bedrijf mee te maken krijgt. 

Advies duurzaam ondernemen in de logistiek

Verantwoord ondernemen is een onderdeel van ieder logistiek bedrijf. Hoe kunt u de CO2 uitstoot verminderen? Aan welke wetgeving moet mijn bedrijf voldoen? Welke certificaten zijn nodig? Dit zijn vragen die u intern niet altijd eenvoudig kunt beantwoorden. Boostlogix, logistiek advies- en implementatiebureau, kan u hierbij helpen.

Vanaf 1 januari 2024 verandert de CSRD wetgeving. CSRD staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive. Deze wetgeving geeft aan hoe u niet-financiële informatie correct moet rapporteren. Voor grotere bedrijven geldt deze nieuwe wetgeving al vanaf 1 januari 2024. Voor het MKB geldt deze wetgeving pas vanaf 2026. 

Verbetering logistiek

Duurzamer ondernemen kunt u onder andere realiseren door het verbeteren van uw transport. Hoe rijd ik zo min mogelijk kilometers én minder lege kilometers? Ook met het herindelen van het warehouse en het analyseren, testen en optimaliseren van de verschillende bedrijfsprocessen kunt u duurzamer gaan ondernemen. Boostlogix is een ervaren partij die u helpt met het oplossen van logistieke vraagstukken. Zowel op het gebied van operations, business intelligence, interim management en kwaliteit. Daarnaast biedt Boostlogix ook verschillende opleidingen aan. 

Heeft u een vraagstuk met betrekking tot het verduurzamen van uw logistiek? Boostlogix helpt u graag. Neem contact op via info@boostlogix.com.  Of neem direct contact op met Onno via onno.smits@boostlogix.com of bel 06 – 30852700.